Apr 10, 2013

Anggun Shawls

To those who love shawls, come and visit our page ya! A new chiffon collection has just arrived.. sangat cun and gorgeous uols! :)

Do drop by our page to have a look ya ==>  https://www.facebook.com/pages/Anggunista-Boutique/333462526765876 

Come and get these designs..ada lg byk design menarik!

Thank you ladies! X

Mar 11, 2013

Jamu Susuk Dara - Magical Bodyslim Soap Testimonial

Testimoni Magical Bodyslim Soap RM36

MAGICAL BODYSLIM SOAP (MBS)

* TESTIMONI JSD *

sabun tue boleh buat pencuci muka sekali ke??

1. nora ade gak pkai MBSS skali skala.. mmg ok... besttt jek... sgt2 soft.. selembut sutera gituh... kdg2 balik keje penat2 muka pun naik minyak.. lepas cuci, kulit pun ok.. klu takut kering pkai pelembab...hihi..pkai tu jgn la tonyoh sabun tu kat muka, yg kulit nipis kang leh luka plak.. tonyoh kat tgn n sapu la kat muka...best2.. sy suka sy suka!!

2. Su mula2 pkai pedih n gatal..bersin2..30 min pastu br ok..pas 3-4 hr dh x..kulit dh lh trima..sblm ni pkai sabun herba jg..mla2 cmtu..pastu ok dh..lg bgus sbun jsd ni rm36 lg berbaloi2 better than sabun eumora..mhal gile rm98..dh tu kecik je..rugi rasanya beli waktu tu..nk rawat resdung pny psal..tp x baik jg..gn sbun ni resdung krgla..sblm ni ska jerawat dlm hidung..kerap sgt..now dh x rsau..huhu..berbaloi2..

3. So far sya sendiri guna sabun MBS,mula2 mmgla rsa pedih ckit je (kalau tukar facial wash mmg ada small reaction ckit)..pas tu ok dh..sabun tu kan besar,potong kecik so dat jimat n lama pakai.sya guna jugak utk bekas ruam di celah paha supaya tak berulang (tym preggy sengsara betul kena ruam)..setakat ni ok lagi..betul tu,ekot penerimaan kulit..kalau ok,okla dier..

4. kwn akk pun dah beli utk sapu akt muka sbb kesan dri ciken pok...nmpk ok..bekas2 hitam dh berkurangan...

5. sejak mula guna sabun tu erna mmg dh guna kat muka skali sbb time tu pencuci muka hbs.. balun je la sabun magic nyer buih tu kat muka..tp hasil mmg best coz muka pun dh tak berminyak, jerawat yg mai singgah kejap2 pun tarak mai lg.. licin je kulit muka..lembut..mmg magic

HARGA : RM36/100 GM
LULUS KKM

Guna BUIH sabun shj utk kulit muka sudah boleh mengHILANGkan, meMUDARkan, menGECUTkan jerawat anda.



Mar 7, 2013

Weekend Getaway - Taiping

Baru-baru ni sempat la kami sekeluarga ber'weekend-getaway' di Taiping, Perak..tak sangka not bad jgk situ. Huhu. Actually that was not in our initial plan pun..asalnya nak terus balik ke kg suami di Alor Setar..tiba2 sampai di Taiping terus nak singgah n bermalam kat situ pulak. So bermalam lah kami di Hotel Seri Malaysia, Taiping. Petang sebelum tu sempat la jgk bawa budak2 ni mendayung sampan kat tasik. Yours truly mmg tak reti lah nk mendayung lagi2 kena jage dua askar tu so en.hubby lah kena. Haha. Letih tak hengat!
Kami di Bukit Larut
Malam tu pulak sempat la kami pegi Night Safari. Budak2 ni la excited, yela biasa pi zoo siang. Ok la jgk Safari tu utk budak2. Kalau kita yg dewasa ni rasanya not as expected lah. Hihi. Then the next day (25/2/13) tu kitorang singgah ke Bukit Larut pulak. Naik truck panjat bukit. Si abang relax je activity2 adventurous ni si adik tutup2 mata mungkin takut sikit. Hehe. Best jugak bukit ni, kat atas penuh kabus sejuk mcm kat Cameron..bak kata Amir byk asap! Hehe. 2 jam jgk kami kat atas tu. About 230pm kitorang turun and teruskan perjalanan ke Alor Setar semula.

Kami lagi ;p

Feb 23, 2013

Baju Kurung Cottons @ Anggunista Boutique.

Dear Bloggers,

We are now on FB page!

Please do support us by clicking the like button on our Anggunista Boutiqe page. It can be found on the left sidebar of this blog as well ;)

You are most welcome if you wish to shop. Dah boleh start cari baju raya dah. Banyak koleksi Baju Kurung siap, yang biasa mahupun bermanik. Gorgeous-gorgeous semuanya!

Oh ya, do drop us comment if you have any suggestion. Currently kami jual baju-baju cottons and soon hijab juga. Your support in this matter is very much appreciated. Thank you ya. XO

Antara koleksi-koleksi baju kurung siap.

Feb 18, 2013

Cotton and Paisley Lovers! Orders are open now! :)

 Alhamdulillah, the stock has finally arrived. 
Kain yang cantik, tebal dan sejuk.
Fabrics are all Japanese and English cottons.
So ladies, jom pilih and grab..while stock last :)
Oh by the way, the price shown below are inclusive postage (Semenanjung only, Sabah/Sarawak please add RM6 ya).
Please do drop me an email or simply SMS/Whatsapp me if you wish to place an order ya.
Happy shopping! :)

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 
Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

  
Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68
Ok yg ni base dia is very dark blue ya, not hitam :)

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Feb 16, 2013

All about cottons :)

I am currently in midst of updating the details of the fabrics.
Yes, they are all finally arrived.
Till then...stay tuned!

Calling Cotton Madness!!! :)

Sila cuci-cuci mata dulu ye! :)

Stock will be arriving really soon!

Feb 12, 2013

Temple Run Brave


Currently I'm addicted to this game. Haha. Bukan apa, dipaksa main oleh anak bujangku yg berusia 4thn ni.
Almaklumla anak dua2 pun hero, so mama nye terpaksa la terjebak same dalam dunia diorg. Huhu. 
Kadang2 layan jgk main game ni..tgn, otak kene cpt.
Game ni boleh download kat Apple store, free je. :D
Ada baby girl best ni..(tetiberr!)

Feb 9, 2013

Diary of a Wimpy Vampire


Story book that I've read recently.
Cerita yang relaks, tak perlu pening2 kepala..layan kan aje.. Huhu!
Mengisahkan seorg (seorg ke??) vampire yang 'loser'. Hahaha
Actually baca diary lagi sempoi dari typical story book. Ala2 kita bace blog org :D 
Nak tau kisah lanjut dpt kan la buku ni di mana- mana MPH. I bought it for my sister secara online je pun. Harga kalau tak silap rm43.90
Ok. Go get yours!

Feb 5, 2013

Rangkaian Jamu Susuk Dara - dapat mengatasi masalah anda!

ADAKAH ANDA MENGALAMI MASALAH2 SPERTI BERIKUT???
DAN TAHUKAN ANDA BAHAWA KAMI DI JAMU SUSUK DARA DAPAT MEMBANTU ANDA.... DAN.. TAHUKAH ANDA, BAGAIMANA JSD MEMBANTU???

~MASALAH KEGEMUKAN
1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
2) MAGICAL SLIMMING SOAP RM36
3) COKLAT LOVE HABIBI RM48

~MASALAH HAID TAK TERATUR
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3)JAMU JALINAN CINTA RM48

~MASALAH KEPUTIHAN & KEGATALAN
1) MASKER VAGINA RM25
2) INTIM GEL RM56
3) FEMININ WASH RM48
4) JAMU PENGANTIN DARA RM65
5) JAMU JALINAN CINTA RM48

~MASALAH REKAHAN PADA KULIT

1) MAGIC SLIM SOAP RM36
2) MINYAK IKAT KASIH RM65

3) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100

~PRODUK UNTUK GADIS
1) FEMININE WASH RM48
2) MASKER VAGINA RM25
3) INTIM GEL RM56
4) COKLAT LOVE HABIBI RM48
5) JAMU JALINAN CINTA RM48
6) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100
7) JAMU PENGANTIN DARA RM65 (3-4bulan sebelum nikah sahaja)

~YANG SEDANG HAMIL
1)FEMININE WASH RM48
2)MASKER VAGINA RM25

~DALAM PANTANG BERSALIN
1) JAMU JALINAN CINTA RM48
2) FEMININE WASH RM48
3) MASKER VAGINA RM25
4) INTIM GEL RM56

~SET UNTUK HAMIL
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) MASKER VAGINA RM25
3) INTIM GEL RM56
4) COKLAT LOVE HABIBI RM48
5) JAMU LELAKI JUTAWAN RM65

~PRODUK UNTUK LELAKI
1) JAMU LELAKI JUTAWAN RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3) MINYAK IKAT KASIH RM65

~PRODUK UNTUK WANITA
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3) JAMU JALINAN CINTA RM48
4) MAGICAL SLIMMING SOAP RM36
5) MASKER VAGINA RM25
6) INTIM GEL RM56
7) FEMININE WASH RM48
8) MINYAK IKAT KASIH RM65
9) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
10) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100

~InsyaAllah~



Note: Currently saya memang menggunakan produk JSD ni antaranya JAD, Coklat Love Habibi, Masker Vagina, Intim Gel, Magic Soap, Medicated Deep Heat lotion (eventho urs truly ni kurus je but I need that for my belly ok..haha! anak dah 2 weyhh) dan produk2 ni memang tidak menghampakan saya. Untuk mengetahui lanjut or berkongsi pengalaman boleh la ber-Whatsapp dgn saya di 013-6849870. Nak call pun boleh tp saya ada dua hero yg kecik lg so susah la nk berborak.. :)

Feb 4, 2013

What will happen when your IPOD screen cracked?

Apa lagi sediakan duit la.. Hehe. Ya, Apple charged me rm389 for the replacement. They said Apple won't change parts by parts. So instead, they will replace with the new one. They said la, tapi I rasa it's the refurbished ones. Actually Ipod si anak teruna ni ada warranty yang tinggal hanya 2 minggu. Huhu. Mujur! Kalau tak, kene beli baru la nampaknya. Huhuh. Picture yg atas is the one yg dah retak seribu, and yg bawah the one yg Apple replaced. Tapi ok la since Ipod yg lama tu si kecik dah gigit2 so a few times jgk la air dah masuk which menyebabkan Ipod tu demam. Haha.


Oh yang sakitnya, Ipod ni pecah on the same week cermin kereta ku pecah. Double the nangis!! Hahaha. Cermin ni kene batu org mesin rumput. Ni mujur ada pasang anti-theft tinted tu, kalau tak mmg pecah berderai tang tu jgk la. Keadaanya adalah seperti berikut. Tapi yang best nya repair Ipod si anak teruna lagi mahal dari replaced cermin kete ni. Huhuh.


So moral of the story, jagalah barang2 anda dgn baik especially yg ada Ipod, Ipad, Iphone tu because the parts/services are so expensive!! Nangis lagi~

Feb 3, 2013

Sehangat Asmara

Am sure ramai yg tau cite ni sedang ditayangkan di Astro. Selepas demam Adam dan Hawa pastinya cite ni ada auranya tersendiri. Yours truly pun dah terjebak dah. Before cite ni ditayangkan, siap2 beli novel nye dulu so tak la ketinggalan sgt mcm Adam dan Hawa hari tu. Hehehe.

So far cite Sehangat Asmara ni best, tak slow sgt compared to A&H. Hero is Ady Putra n heroin is Rita Rudaini. Eventho both of them tidak terlalu muda nak bwk watak students muda tapi they are both doing their good job. Ady Putra as usual lah dgn hensem nye..hehehe. Cite ni ada 33 episodes in total, skrg baru di episod 6 so ada 27 lg episodes. Tak la demam nk tggu mcm A&H hari tu. :D

Eventho saya dah tau jalan cite n kesudahan cite ni tapi tetap nak tengok drama nya. Sudah tentu feeling membaca dan menonton adalah lain. So uolls yg nak tau cite ni dpt kan la novel Sehangat Asmara dan tonton lah drama nya juga. Am sure u guys gonna luv it!

Pictures Credit to Drama Sehangat Asmara fb page.
Hensem dan cantik kan? ;)

Jan 31, 2013

Jamu Susuk Dara - Minyak Ikat kasih

MINYAK IKAT KASIH - SEBOTOL RM65
KEGUNAAN :untuk melancarkan peredaran darah di tut tut untuk mengembang dan membesarkan. memberi kekuatan di tut tut untuk keharmonian hubungan.selain untuk aktiviti mengurut bebed, ianya juga digunakan secara traditional untuk wanita yang mengalami kekeringan ketika bersama.

CARA PEMAKAIAN UTK ISTERI yg mhadapi masalah kekeringan:- sapukan pada bebed suami lebih sikit- pastu roger n out

CARA PEMAKAIAN UTK SUAMI :Diurut pagi sekali selepas mandi 3 minit.Diurut malam sekali selepas mandi 3 minit

DIPERBUAT DARIPADA:-
IKAN BELACAK
LINTAH
HABBATUS SAUDA
LADA PAHIT
PINANG MUDA

TESTIMONI
Nak Share testi Minyak Ikat Kasih RM65..Pas 3 mggu guna sapu dkt breast.. hubby cakap ok sgt la tu.. Dari Flat dah naik Apartment dah... Nenanti lama sket musti jd kondominium...!kikikii... mmg dah rasa berat sikit buah 'ati' hubby sy ni... kalau tak ringan jerr. selalu tunduk bwh sbb sedih.. sekarang mendongak le sikit.. dah ble eksen..! kekekeke.



Jan 13, 2013

Jamu Susuk Dara - Produk terbaru... COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

Memperkenalkan SUSUK DARA COLLAGEN BEAUTY SUPPLEMENT!


Produk terbaru dari rangkaian susuk dara resources, keluaran khas dari AMBAR KASTURI BEAUTY AND HEALTH MARKETING

Nama produk:
COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE di perkaya dengan Astaxhantin dan Vitamin C.

Harga: RM 100/12 Sachet

Salam kepada pelanggan2 yang dihormati sekalian..

Suplemen kolagen susukdara bukan semata2 kolagen dan astaxhantin yg kaya dgn Vit-C tetapi mempunyai campuran herba manjakani, kacip fatimah dan habatus sauda. Disamping kita semua ingin kelihatan cantik, kulit menjadi putih dan cerah, bebas kusam dan jeragat, gebu, mulus, anggun dan remaja. Suplemen kolagen susuk dara juga berfungsi mengetatkan dalaman, menguatkan cengkaman otot vagina, mencegah keputihan, mengencangkan payudara, menguatkan otot sendi dan melewatkan proses penuaan.

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE juga berfungsi memperbaiki struktur kulit supaya cerah dan putih, menutup liang pori, menghilangkan kedutan dan lingkaran gelap bawah mata serta menyihatkan kuku dan rambut. Kandungan herbanya pula berfungsi memantapkan bahagian intim wanita supaya montok, ketat dan padat.

Sesuai utk remaja dan wanita berkahwin. Ibu mengandung tidak digalakkan.

Cara makan:
Siap utk terus di makan. Tidak perlu di bancuh dengan air. Ambil 1 sachet sebelum tidur. Untuk kesan maksimum ambil 2 sachet sebelum tidur untuk 2 minggu yg pertama.

PROMO JANUARI 2013 -- FREE POSTAGE DGN SETIAP PEMBELIAN CHW! 
sah sehingga 31/1/2013 :)

Feel free to contact me for any further details on JSD ya!

Email: sha_azna@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Line/Viber: 013-684 9870

Jan 6, 2013

Ada Apa dengan Paris?

Been a while since the last post. A lot of things happened in the last few weeks, all and all mmg busy lah. Yeah, I went to Paris last month for a short stay like 10 days sort of vacation. Actually tak plan pun nak pegi Paris, beli airtix pun 2 hari before departure. Nak pi Langkawi pun berbulan kene plan. Huhu. Since ada opportunity nak pegi, I pun belasah je la..

Oh ada sesuatu berlaku di sana but I shall write it down later when the right times come. :) I went there on 29/11/2012, 1150pm and arrived Charles De Gaulle, Paris 13hrs later about 630am (Paris time)on 30/11/2012. Pengalaman yang sgt baru since I travelled there alone and it was my first time flew more than 6hrs. Huhu. Ok, first impression right after the plane landed when I looked out of the flight window, ohh perasaannya tak sehebat saya landed di bumi Jepun. Mungkin Jepun bagi saya adalah sebuah negara yg amat bersih surroundings nya. Serious.



My first night in France was at Cambrai Hotel, sebuah hotel budget di Gare Du Node, Paris. Price per night was 65euro which equals to RM250. Haha. Kalau kat Mesia ni dah dpt hotel 3 or 4 stars dah. The hotel service and it's room was good plus ada free wifi uolls. Susah nak dpt hotel kat sana, I mean budget hotel with free wifi. Even kat airport dia pun free utk 15mins je. Kita di KLIA pun free je. Huhu. Oh hubby ada di sana a week earlier coz he went for a training. Tempat nya di Tours, France which 300km++ distance from Paris. So he came to Paris from Tours. Hubby kata TGV punya price after 7pm was 44euros if not was 66euros. Kira sendri la eh klu nak convert to rm.. :) TGV ni is one of the train yg boleh dikira agak laju lah. From Tours to Paris took about one hour.


The next morning, we took a metro to Paris city centre. It was a Saturday afternoon we didn't know that the train tix counter was closed. So everyone has to buy the train tix at the machine. Problem kita as a tourist nak beli kt machine susah la jgk, tak mcm kt our lrt, simple ja. Huhu. Di Paris we need to know which way to go, what and when interchange to take, banyakkkk sgt ok! Ok saya mmg failed, mmg harap kt hubby je. Kat sini kitorg dah kene kencing. Tgh teragak2 bli the tix dtg mamat French konon nak memberi bantuan. Hubby tak jadi nk bli coz bila calculate the price mcm mahal furthermore kena pakai card to pay, so hubby decided to cancel. Tiba2 mamat ni lari2 dtg kat kitorg bgtau dah tolong bayarkan using his card, He told that the price was 20euros!! Gila. Nak tanak kene la baya. Oh harga sebenar actually dlm 3euros je uolls utk 2 org. Sigh.. Di sini apa yg saya dpt perhatikan, diorg sgt desperate in a way terpaksa menipu and meminta sedekah utk survive. Pick pockets pun ramai. Homeless pun ramai. Malam sebelum tu saya sgt tersentuh melihat seorg ibu terpaksa berkongsi selimut dgn babynya di tepi jalan. Mind u, suhu amat sejuk ok! Kalau siang pun 1 degree apatah lagi malam. Baru berada sehari di sana, kami telah didatangi oleh beberapa org meminta 1-5 euros. Nak makan katanya. Suddenly I felt that I really missed my country. Drama ok! Haha. Tapi mmg betul pepatah ni, "Hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendri, lebih baik negeri sendri..". Yupp, it's really true!



Ok, back to the Paris city centre, well we all tak lama pun kat sana coz siang nya cpt, pukul 5pm pun dah gelap. We were only able to go to the Victory gate then to our Ambassy then ke Eiffle Tower..masa tu dah senja, so cantik la pemandangan di sana. Actually Paris ni one of the nice place to walk around coz dia banyak old buildings yg unik n cantik. Mcm Eiffle Tower ni takde lah apa sgt, mcm menara biasa je cuma dah jadi famous di seluruh dunia je. Bak kata the ambassy, 'besi buruk' je. Hihihi. Then we took a metro train to Montparnasse. We wanted to catch the 7pm TGV to Tours.



 At Tours, we stayed at Alliance Hotel betul2 sebelah train station. So up until now pun terngiang2 lagi bunyi music announcement kt train station tu. Hahaha. Ok, hotel ni mmg nice, bilik besar, king-sized bed, free wifi, ada tea, coffee, heater, hair dresser and of course a flat panel tv lah. Channels kebanyakan in French. Hahaha. So sanggup layan lagu je la, oh sepanjang 10 hari kat sana, Oppa Gangnam style hari2 kedengaran. Adeh la. Mmg top lagu tu dlm europe chart. Ok, yours truly mmg layan movie je la dlm bilik while my hubby went for training. Weekdays mmg tggu nak tgk Adam n Hawa la..hahaha. Kat sana by 6pm dah boleh tgk the latest episode. Hihihi.



So on 2/12/12, hubby and I went for a walk at Tours town. Kalau tak silap saya, Tours ni byk ladang anggur. Masa naik train tu ladang je kiri kanan. I like Tours more than Paris sbb pekan dia lebih tenang, and best je nak bersantai. Time winter mmg best berjalan kaki. Tak rasa penat. 2, 3 jam berjalan kaki tu selamba je. Cuba tgk kt mesia, 15mins jalan outdoor dah carik tmpt duduk. Hahah. But I still love Mesia lah :D Ok, masa kitorg jln2 Ahad tu mmg takde org, kedai jual brg pun boleh dikatakan semua tutup. Mula igt nak pegi H&M tp tutup. Hubby said, Ahad is diorg nye family get together day. Semua dlm umah. Huhu. Tp mmg betul, lewat petang baru nmpk matsaleh mula berjalan kuar. Tours town agak kecil tapii tgh nak buat train dlm pekan uolls. Bayangkan in between the building tu ada train. Hebat tak hebat. Hahaha. Padahal jln kaki je boleh. Oh yg best nya jugak masa jln tu di setiap lorong dgr je muzik yg menenangkan. Takde la lagu hiruk pikuk ni. Oh mmg syiok berjalan kt situ...



Then after 5 days at Tours, on 7/12/12 (Friday) we went back to Paris and stayed one night in a hotel (lupa pulak nama hotel tu) in the center of Paris. Masa dlm TGV tu, berkesempatan melihat salji melitupi ladang2. Mula2 tu igt kan apa. Org tak penah tgk live lah katakan. Hahaha. Then petang tu kitorang pegi Hard Rock Cafe, Paris. Tak beli apa sgt, kwn hubby yg beria beli satu kedai. Hahaha. He's a HRC fan. Masa tu nak berjalan tmpt lain pun dah takde selera dah because tersangat la sejuk! I mmg truly Msian. Hahaha. Dah pakai 4 layers of clothes n 2 layers of pants pun tak tahan lagi. So conclusion nya nk berjalan gila2 sila pergi time autumn ke. Still sejuk but tolerable. Hahaha. We went back to Malaysia on 8/12/12 (12noon) and sampai on 9/12/12 about 715am.

Alhamdulillah, diberi peluang utk sampai ke Europe tanpa dirancang. I do love travel, suka lihat kehidupan org lain, suasana lain and culture yg lain. Dgn ini kita akan lebih bersyukur dgn apa yang kita ada. Semoga dikurniakan rezeki untuk travel lagi.. Ameen.