Jan 31, 2014

Kenali kebaikan Alfalfa Shaklee..

Assalamualaikum!

Rakan saya telah berkongsi tentang kebaikan Alfalfa. Katanya, selepas ambil Alfalfa, keputihan hilang, vaginal discharge hilang, dan of course memperbaiki hal kewanitaan. Katanya lagi, kebanyakan jamu/vitamin utk ketatkan vagina adalah tak sesuai utk ibu menyusu, tapi vitamin yg beliau makan ni (Alfalfa) sesuai utk ibu menyusu.

Saya sgt teruja dgn statement beliau. Sejak itu, saya buat research, saya google di internet, baca blog2 distributor Shaklee tentang Alfalfa. Dari pembacaan saya, Alfalfa mmg best!

Ok, mari kita lihat apa lah yg ada dlm Alfalfa ni sampai begitu sekali kesannya:

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi:

1) vitamin A
2) vitamin C
3) vitamin E
4) kalsium
5) potasium
6) fosforus
7) zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.
Inilah Alfalfa Complex Shaklee (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Hah, apa pula kebaikan Alfalfa Shaklee? Banyak sgt khasiatnya. Saya senaraikan beberapa kebaikan Alfalfa, antaranya:

1) mencuci usus bg membuang toksin
2) melancarkan pembuangan air besar
3) membuang angin dlm badan
4) meningkatkn stamina seorang suami
5) merawat masalah keputihan pd wanita
6) membesar dan menegangkan payudara
7) bertindak seperti kacip Fatimah (jd dpt membantu dlm hubungan suami isteri)
8) memulihkan urat selepas bersalin


...dan banyak lagi!

Alhamdulillah, saya telah mengambil Alfalfa sekali dgn set berpantang Shaklee selepas kelahiran anak ke-2 saya dan hasilnya sungguh mengagumkan!

Tengok la hasil dari pengambilan set menyusu Shaklee..warna dan kepekatan susu yg tampak sungguh berkhasiat! Anak gembira hubby pun suka..alhamdulillah ;)


Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

No comments:

Post a Comment