Feb 26, 2014

♥♥ Rahsia Kulit Sihat, Muda dan Berseri ♥♥

Kolagen yang begitu sinonim dengan wanita bukan sekadar utk kulit cantik je tetapi utk kesihatan badan yang menyeluruh. Berbaloi beli! Yang membuatkan kolagen Shaklee berbeza adalah ia DIEKSTRAK DARIPADA SISIK IKAN MERAH, kolegennya BERMOLEKUL SANGAT RINGAN jadi ia dapat diserap dgn mudah oleh badan, dan ia diperbuat daripada 7 BAHAN UTAMA YG SUPER BEST (ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B) dan semestinya kolagen Shaklee ni lengkap dgn research dan clinical test. SO NO WORRY!

Kelebihan Collagen Powder Shaklee:

✔ Menyokong produksi kolagen utk meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit.
✔ Mengecilkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan.
✔ Kulit lebih putih dan licin.
✔ Menggalakkan kuku yg kuat, rambut yg tebal dan bersinar.
✔ Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Vivix pula merupakan minuman campuran botani yg menjadi revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani, Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dgn polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yg terdiri drp sebatian tanaman yg mengandungi khasiat ANTIOKSIDA dan SEL ANTI-PENUAAN SEMULAJADI.

Siapa yg sangat perlukan Vivix 'si tonik ajaib' ni??

1. Pesakit kencing manis
2. Pesakit darah tinggi
3. Pesakit jantung
4. Pesakit SLE
5. Pesakit Alzheimer
6. Pesakit Gout
7. Pesakit Kanser
8. Pesakit yg menderita sakit sendi
9. Pesakit radang usus
10. Lemah daya tahan penyakit

So kalau nak cuba produk tiga serangkai ni, yang menjadi HOT STUFF dikalangan customer Shaklee yang sangat fanatik dgn cantik dan sihat, cubalah hari ni! 

Inilah rahsia kulit muda sihat, cantik dan berseri..siapa lambat, rugi!

-------------------
BONUS!!! ♥♥
-------------------
Dengan pembelian 3 serangkai ni, anda boleh dapat FREE MEMBERSHIP (worth RM75)! 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




For more info or orders:

PM kami di sini -->https://www.facebook.com/messages/inspirasiku.shaklee
SMS/Whatsapp -> 013-684 9870 (Puan Ieta)

Feb 18, 2014

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

TESTIMONI SET KESUBURAN

"Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Actually lama dah nak share testi sendiri since hampir 2 bulan consume.

Pada awalnya beli gla dan bcomp untuk nk hamil.sekaligus nk kurangkan rs sakit masa period dtg.selepas seminggu makan sy ke klinik untuk membuat pemeriksaan lain.tetapi doktor dapati sy mempunyai rahim yang terbailk. masa tu doktor kata org yang ade rahim terbalik ssh untuk hamil.tapi dengan izin allah kita xtahu.

so selepas sebulan en suami plak try mkn vitamin e,zink dan esp.org lelaki ssh skit nk mkn vitamin tp setelah dipujuk dan bgtau akan dpt kesan kesihatan yang mmg superb dia pun mkn.

Alhamdulillah selepas hampir sebulan stgh mkn gla.sy rs bdn sy xselesa tb2 sakit bontot igtkan sebab jatuh.tapi pagi tu selepas sy membuat test upt syukur ade tanda blurr positif.dan setiap hari sy buat upt test sbb kes teruja nk tgk line yg btol2 positif...

so inilah masa yang dinanti hamil setelah berusaha untuk hamil.Suami masih lagi mkn vitamin tu sbb kesan pada kulit dan tenaga yang sgt luar biasa.sy pula terus mkn set kehamilan..wow sgt2 best

Cubalah harini!" - Puan Nurul Fiza



Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Feb 16, 2014

Shaklee - Testimoni Set Ibu Mengandung

MY REAL TESTIMONY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUA

Skang kandungan Saya dah masuk 23mggu... Kira dah nak masuk 6 bulan.... Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu...

1st pregnant : sy blom kenal shaklee... Sy makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b complex, iron tablet & Vit c.... Tp sy bukan jenis yg compliance sgt... Salu sy skip ubat² klinik ni...hihi...Sy slalu minum susu dutch lady & fresh milk... Sy x minum anmum sebab Misi klinik kata x bagus (sy pernah minum skali je.. Dah bli sekotak anmum coklat...then lepas Misi kata xelok terus sy stop)

Pregnant skang : sy makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ade ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX...OMEGA sy akan start consume lepas 6 bulan nanti.... Sama mcm pregnant 1st dlu sy bkn la jenis compliance sgt... Hihi... Tapi sy lebih disiplin ckit banding pregnant 1st dlu... Susu sy jarang minum skang... Sgt jarang...

Pregnant 1st :
•• sy alami alahan sgt teruk... Lembikkk.. Sy salu ke emergency department... Kene cucuk masuk air... Kene masuk wad semalaman sbb hyperemesis gravidarum....(alahan teruk)... Saya salu MC sbb alahan teruk smpai salu geng² wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yg rase... Bukan hampa...hahaha)
•• Saya salu kene tangkap mengkarung sebab x cukup kalsium...alaaaa, kejang kaki tu.... Setiap malam sy menjerit pggil laki suruh tarik kaki... Haha.. Smpai dia kata, Awk ni Jgn la jerit mlm²..Kang ape plak org pk... Hahaha (ade aku kesah???)
•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sgt stress.. Dr awal kehamilan sy sapu mcm²... Bio oil laa, myk Johnson laa.. Tapi ade jugak.. (Xdapat terima kenyataan).. N paling x best kesan stretch mark tu sy jd sgt gatallllll..... Tergaru² perut mcm monyet...hahaha
•• sy mudah letih, sakit pinggang...
•• sy alami keputihan yg teruk... (Sgt teruk smpai kene masuk pessari... Ok, Xnak cite byk bab ni)

2nd pregnant :
•• alahan still ade.. Melepek jugak tp x seteruk yg 1st... Sy xpernah ke emergency department, xpernah masuk wad... & X PERNAH MC!!!
•• setakat ni dah 23 minggu, sy x pernah lagi kene tangkap mengkarung.. Kire mlm² xde la sy terjerit²... Hahaha
•• setakat ni masih xde stretch mark.... Xde lgsg.. Sy sapu minyak Johnson je..Hihi... So xde la tergaru² lagi mcm monyet..
•• sy lebih bertenaga of cozzzz
•• tiada langsung keputihan!!! Magic!!

Ok... Ni testimoni setakat ni.. Panjang lebarrr... Nti sy Kongsi lg testimoni smpai la lepas bersalin nanti...

-------------------------------------------------

Sharing from Pn Mareeya Muda


Hubungi saya for more info ya!
Puan Ieta (013-6849870)

Feb 12, 2014

Istimewanya Alfalfa!

Testimoni daripada pengguna Alfalfa Shaklee..beliau seorang ibu menyusu kpd seorang ank..consume alfalfa tak sampai sebulan..dan dapat kesan miss v ketat malah susu badan byk..alhamdulillah happy for her...

Bagus hubungan suami isteri tau! Suami pun bertambah sayang ;)

Jom cuba Alfalfa!

Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Set Kanak-kanak Shaklee

 Terbaik buat si Manja Anda 

Untuk ibu-ibu yang mencari suplemen utk Si Manja anda, di bawah saya senaraikan item-item nya:

1) Shaklee Meal Shakes (French Vanilla) --> With their on-the-go lives, kids don't always have time for a sit-down meal. These great-tasting, easy-to-mix drinks pack extra nutrition into any meal or snack. They provide 19 essential vitamins and minerals, and they’re a rich source of calcium and an excellent source of protein — the fundamental nutrients that growing kids and teens need to stay strong and healthy. A non-soy protein choice.

2) Shaklee Chewable Vita-C --> is made from all natural vitamin C sources (citrus fruits). It is ideal for children or adults who have difficulty swallowing tablets.

Functions of Vitamin C:

✔ Helps build resistance to infection, colds and flu
✔ Speeds wound healing
✔ Essential for the formation of collagen for healthy, younger looking skin
✔ Aids in the prevention of spongy, bleeding gums
✔ Antioxidant - helps prevent cell damage by free radicals

Disamping itu, boleh berikan juga kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja...)

NAKKAN ANAK ANDA BIJAK? Pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya ye!



Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Feb 9, 2014

Shaklee - Testimoni Set Kurus

Credit to Puan Nurul Nadiah

============================================================================

Assalamulaikum  Testimoni sendiri

Ye.memang saya gemuk.memang saya debab.Tapi sekarang tidak lagi.Alhamdulillah,rasa sangat berpuas hati dengan shaklee.Dengan shaklee semua nya terbukti berkesan..
 




Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Feb 7, 2014

Shaklee - Testimoni Vitamin E

Dari Puan Fariza
=========================================================================

Testimoni sendiri Vitamin E!!!

Akhir bulan January 2014 yg lepas saya perasan kulit muka menggelupas dn kulit kering..saya cuci muka dgn pencuci muka yg biasa sy guna tiap hari tapi tiada perubahan..stress sangat sebab bila pakai bedak nmpk la bercapuk2 pastu kulit kasar plak..huk..mak pun tegur.. ;(

Then sy try sapu Vitamin E selama 4 hari..picit n sapukan kat tmpt yg berkenaan tiap malam..biarkan sampai pagi..esok pagi cuci..Alhamdulillah hasilnya kulit muka dah tak menggelupas n yg paling best skali lembap gituu..tiap masa nk belek muka kt cermin..Tq Vitamin E..Tq Allah :)


Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Feb 6, 2014

Set Kurus Shaklee..

Mahu Langsing dan Sihat? ♥♥

Basically utk diet.. Anda perlu:

Detoks (Fiber/herblax) + Protein (Cinch Shake or Energizing Soy Protein (ESP)) + Lecitin


1. Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

2. Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum! Tahukah anda...kunci asas untuk kurus adalah detox dulu ya!

3. Kenapa perlu Lecitin? Lecitin berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Untuk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax..ikut budget anda. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya. Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi ia akan mengelakkan perut buncit selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman. 



Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com