Feb 6, 2014

Set Kurus Shaklee..

Mahu Langsing dan Sihat? ♥♥

Basically utk diet.. Anda perlu:

Detoks (Fiber/herblax) + Protein (Cinch Shake or Energizing Soy Protein (ESP)) + Lecitin


1. Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

2. Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum! Tahukah anda...kunci asas untuk kurus adalah detox dulu ya!

3. Kenapa perlu Lecitin? Lecitin berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Untuk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax..ikut budget anda. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya. Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi ia akan mengelakkan perut buncit selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman. Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

No comments:

Post a Comment