Jan 31, 2014

Kenali kebaikan Alfalfa Shaklee..

Assalamualaikum!

Rakan saya telah berkongsi tentang kebaikan Alfalfa. Katanya, selepas ambil Alfalfa, keputihan hilang, vaginal discharge hilang, dan of course memperbaiki hal kewanitaan. Katanya lagi, kebanyakan jamu/vitamin utk ketatkan vagina adalah tak sesuai utk ibu menyusu, tapi vitamin yg beliau makan ni (Alfalfa) sesuai utk ibu menyusu.

Saya sgt teruja dgn statement beliau. Sejak itu, saya buat research, saya google di internet, baca blog2 distributor Shaklee tentang Alfalfa. Dari pembacaan saya, Alfalfa mmg best!

Ok, mari kita lihat apa lah yg ada dlm Alfalfa ni sampai begitu sekali kesannya:

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi:

1) vitamin A
2) vitamin C
3) vitamin E
4) kalsium
5) potasium
6) fosforus
7) zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.
Inilah Alfalfa Complex Shaklee (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Hah, apa pula kebaikan Alfalfa Shaklee? Banyak sgt khasiatnya. Saya senaraikan beberapa kebaikan Alfalfa, antaranya:

1) mencuci usus bg membuang toksin
2) melancarkan pembuangan air besar
3) membuang angin dlm badan
4) meningkatkn stamina seorang suami
5) merawat masalah keputihan pd wanita
6) membesar dan menegangkan payudara
7) bertindak seperti kacip Fatimah (jd dpt membantu dlm hubungan suami isteri)
8) memulihkan urat selepas bersalin


...dan banyak lagi!

Alhamdulillah, saya telah mengambil Alfalfa sekali dgn set berpantang Shaklee selepas kelahiran anak ke-2 saya dan hasilnya sungguh mengagumkan!

Tengok la hasil dari pengambilan set menyusu Shaklee..warna dan kepekatan susu yg tampak sungguh berkhasiat! Anak gembira hubby pun suka..alhamdulillah ;)


Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Jan 30, 2014

Sihat bersama Set Menyusu Shaklee!

Assalamualaikum..

Saya pasti ibu-ibu di luar sana sangat mengimpikan untuk menyusukan anak sendiri selama yang mungkin. Paling tidak pun secara exclusive selama 6 bulan tanpa makanan lain selain susu ibu itu sendiri. Saya juga tidak terkecuali! Alhamdulillah, saya mampu memberikan susu yg terbaik buat kedua2 putera saya despite pelbagai cabaran. Yes, breastfeeding adalah satu cabaran ok. You have to be mentally prepared dan sanggup berkorban masa dan tenaga terutama ibu-ibu yang bekerja. I have gone through that with ups and downs.

Ok, pengalaman pertama menyusukan anak yg pertama saya tak mengambil apa2 supplement. Agak struggle jgk that time, yela first time kan experience belum ada :) Bila kembali bekerja rasa penat mula terasa. Oh environment kerja saya pada waktu tu bukan dalam office je, I have to be at client side most of the time. Dengan travelling nya, curi-curi masa pam di site, oh penat sungguh! Kebetulan, masa umur anak saya masa tu baru 3 bulan dan di dalam bulan puasa. Gagah jgk la baru anak sorang kan.

Masuk anak kedua, environment kerja masih yang sama. Kebetulan di awal2 penyusuan tu jatuh dalam bulan Ramadhan seperti anak pertama. Wah mmg sungguh mencabar kali ni. Saya pun mula la tercari-cari supplement yang dpt menstabilkan emosi dan tenaga saya disamping dapat menambah kuantiti susu. Alhamdulillah, saya telah bertemu dgn set penyusuan Shaklee dan saya amatlah berpuas hati coz saya berjaya berpuasa penuh tanpa perlu 'ponteng' di atas sebab menyusukan anak. Dan yang paling best, saya kekal bertenaga serta susu tidak merudum dan susu tampak sgt yummy kerana saya amek produk-produk seperti di bawah ni..

Try it and you will feel the difference! :)

Ingin mencari supplement yang sesuai utk diri anda?

Hubungi saya,
Puan Ieta
Shaklee Independent Distributor (ID: 1099264)
SMS/Whatsapp: 013-684 9870
email: sha_azna@yahoo.com

Jan 28, 2014

Salam 2014!

Assalamualaikum..

It has been a while since my last post. Huhu. Owh saya sebenarnya agak busy for the past one and half year. Dari KL pindah sementara ke N9 then ke Pekan, Pahang and alhamdulillah my family and I are back to our home sweet home. Banyak perkara telah berlaku for the past one year, good and bad. Alhamdulillah.. :)

Oh it's 2014..Happy New Year all even though dah agak basi. Hehe. Sempena tahun baru ni I wish to announce that I am one of the Shaklee Independent Distributor so anyone yang nak dapatkan Shaklee products boleh lah contact saya ok! Saya adalah pengguna Shaklee since 2011 mase anak ke dua lagi tapi I didn't share more about the products with others, so now it's the right time lah ;) (my hubby pun dah terbuka hati nak ambil supplement, kalau dulu liat ;p)

Saya akan berkongsi cerita mengenai Shaklee products in other entry ok especially for those ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak. InsyaAllah..

Till then, take care everyone!