Feb 23, 2013

Baju Kurung Cottons @ Anggunista Boutique.

Dear Bloggers,

We are now on FB page!

Please do support us by clicking the like button on our Anggunista Boutiqe page. It can be found on the left sidebar of this blog as well ;)

You are most welcome if you wish to shop. Dah boleh start cari baju raya dah. Banyak koleksi Baju Kurung siap, yang biasa mahupun bermanik. Gorgeous-gorgeous semuanya!

Oh ya, do drop us comment if you have any suggestion. Currently kami jual baju-baju cottons and soon hijab juga. Your support in this matter is very much appreciated. Thank you ya. XO

Antara koleksi-koleksi baju kurung siap.

Feb 18, 2013

Cotton and Paisley Lovers! Orders are open now! :)

 Alhamdulillah, the stock has finally arrived. 
Kain yang cantik, tebal dan sejuk.
Fabrics are all Japanese and English cottons.
So ladies, jom pilih and grab..while stock last :)
Oh by the way, the price shown below are inclusive postage (Semenanjung only, Sabah/Sarawak please add RM6 ya).
Please do drop me an email or simply SMS/Whatsapp me if you wish to place an order ya.
Happy shopping! :)

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 
Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Available
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 40", 4 meter
RM68

 Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

  
Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68
Ok yg ni base dia is very dark blue ya, not hitam :)

Sold Out
Bidang 60", 3.5 meter
RM68

Feb 16, 2013

All about cottons :)

I am currently in midst of updating the details of the fabrics.
Yes, they are all finally arrived.
Till then...stay tuned!

Calling Cotton Madness!!! :)

Sila cuci-cuci mata dulu ye! :)

Stock will be arriving really soon!

Feb 12, 2013

Temple Run Brave


Currently I'm addicted to this game. Haha. Bukan apa, dipaksa main oleh anak bujangku yg berusia 4thn ni.
Almaklumla anak dua2 pun hero, so mama nye terpaksa la terjebak same dalam dunia diorg. Huhu. 
Kadang2 layan jgk main game ni..tgn, otak kene cpt.
Game ni boleh download kat Apple store, free je. :D
Ada baby girl best ni..(tetiberr!)

Feb 9, 2013

Diary of a Wimpy Vampire


Story book that I've read recently.
Cerita yang relaks, tak perlu pening2 kepala..layan kan aje.. Huhu!
Mengisahkan seorg (seorg ke??) vampire yang 'loser'. Hahaha
Actually baca diary lagi sempoi dari typical story book. Ala2 kita bace blog org :D 
Nak tau kisah lanjut dpt kan la buku ni di mana- mana MPH. I bought it for my sister secara online je pun. Harga kalau tak silap rm43.90
Ok. Go get yours!

Feb 5, 2013

Rangkaian Jamu Susuk Dara - dapat mengatasi masalah anda!

ADAKAH ANDA MENGALAMI MASALAH2 SPERTI BERIKUT???
DAN TAHUKAN ANDA BAHAWA KAMI DI JAMU SUSUK DARA DAPAT MEMBANTU ANDA.... DAN.. TAHUKAH ANDA, BAGAIMANA JSD MEMBANTU???

~MASALAH KEGEMUKAN
1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
2) MAGICAL SLIMMING SOAP RM36
3) COKLAT LOVE HABIBI RM48

~MASALAH HAID TAK TERATUR
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3)JAMU JALINAN CINTA RM48

~MASALAH KEPUTIHAN & KEGATALAN
1) MASKER VAGINA RM25
2) INTIM GEL RM56
3) FEMININ WASH RM48
4) JAMU PENGANTIN DARA RM65
5) JAMU JALINAN CINTA RM48

~MASALAH REKAHAN PADA KULIT

1) MAGIC SLIM SOAP RM36
2) MINYAK IKAT KASIH RM65

3) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100

~PRODUK UNTUK GADIS
1) FEMININE WASH RM48
2) MASKER VAGINA RM25
3) INTIM GEL RM56
4) COKLAT LOVE HABIBI RM48
5) JAMU JALINAN CINTA RM48
6) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100
7) JAMU PENGANTIN DARA RM65 (3-4bulan sebelum nikah sahaja)

~YANG SEDANG HAMIL
1)FEMININE WASH RM48
2)MASKER VAGINA RM25

~DALAM PANTANG BERSALIN
1) JAMU JALINAN CINTA RM48
2) FEMININE WASH RM48
3) MASKER VAGINA RM25
4) INTIM GEL RM56

~SET UNTUK HAMIL
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) MASKER VAGINA RM25
3) INTIM GEL RM56
4) COKLAT LOVE HABIBI RM48
5) JAMU LELAKI JUTAWAN RM65

~PRODUK UNTUK LELAKI
1) JAMU LELAKI JUTAWAN RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3) MINYAK IKAT KASIH RM65

~PRODUK UNTUK WANITA
1) JAMU PENGANTIN DARA RM65
2) COKLAT LOVE HABIBI RM48
3) JAMU JALINAN CINTA RM48
4) MAGICAL SLIMMING SOAP RM36
5) MASKER VAGINA RM25
6) INTIM GEL RM56
7) FEMININE WASH RM48
8) MINYAK IKAT KASIH RM65
9) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
10) SUPLEMEN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE RM100

~InsyaAllah~



Note: Currently saya memang menggunakan produk JSD ni antaranya JAD, Coklat Love Habibi, Masker Vagina, Intim Gel, Magic Soap, Medicated Deep Heat lotion (eventho urs truly ni kurus je but I need that for my belly ok..haha! anak dah 2 weyhh) dan produk2 ni memang tidak menghampakan saya. Untuk mengetahui lanjut or berkongsi pengalaman boleh la ber-Whatsapp dgn saya di 013-6849870. Nak call pun boleh tp saya ada dua hero yg kecik lg so susah la nk berborak.. :)

Feb 4, 2013

What will happen when your IPOD screen cracked?

Apa lagi sediakan duit la.. Hehe. Ya, Apple charged me rm389 for the replacement. They said Apple won't change parts by parts. So instead, they will replace with the new one. They said la, tapi I rasa it's the refurbished ones. Actually Ipod si anak teruna ni ada warranty yang tinggal hanya 2 minggu. Huhu. Mujur! Kalau tak, kene beli baru la nampaknya. Huhuh. Picture yg atas is the one yg dah retak seribu, and yg bawah the one yg Apple replaced. Tapi ok la since Ipod yg lama tu si kecik dah gigit2 so a few times jgk la air dah masuk which menyebabkan Ipod tu demam. Haha.


Oh yang sakitnya, Ipod ni pecah on the same week cermin kereta ku pecah. Double the nangis!! Hahaha. Cermin ni kene batu org mesin rumput. Ni mujur ada pasang anti-theft tinted tu, kalau tak mmg pecah berderai tang tu jgk la. Keadaanya adalah seperti berikut. Tapi yang best nya repair Ipod si anak teruna lagi mahal dari replaced cermin kete ni. Huhuh.


So moral of the story, jagalah barang2 anda dgn baik especially yg ada Ipod, Ipad, Iphone tu because the parts/services are so expensive!! Nangis lagi~

Feb 3, 2013

Sehangat Asmara

Am sure ramai yg tau cite ni sedang ditayangkan di Astro. Selepas demam Adam dan Hawa pastinya cite ni ada auranya tersendiri. Yours truly pun dah terjebak dah. Before cite ni ditayangkan, siap2 beli novel nye dulu so tak la ketinggalan sgt mcm Adam dan Hawa hari tu. Hehehe.

So far cite Sehangat Asmara ni best, tak slow sgt compared to A&H. Hero is Ady Putra n heroin is Rita Rudaini. Eventho both of them tidak terlalu muda nak bwk watak students muda tapi they are both doing their good job. Ady Putra as usual lah dgn hensem nye..hehehe. Cite ni ada 33 episodes in total, skrg baru di episod 6 so ada 27 lg episodes. Tak la demam nk tggu mcm A&H hari tu. :D

Eventho saya dah tau jalan cite n kesudahan cite ni tapi tetap nak tengok drama nya. Sudah tentu feeling membaca dan menonton adalah lain. So uolls yg nak tau cite ni dpt kan la novel Sehangat Asmara dan tonton lah drama nya juga. Am sure u guys gonna luv it!

Pictures Credit to Drama Sehangat Asmara fb page.
Hensem dan cantik kan? ;)