Oct 30, 2009

S.U.K.A dan H.A.P.P.Y

After few surveys on the net..finally mama dpt jgk beli ini......

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Yang bestnya...mama dpt yg model berharga 2.7k dgn harga beberapa ratus murah di atas kesalahan dr pihak kedai..heheh
Tapi kedai tu dah redha..hehe n dpt pulak pelbagai brg2 sampingan..hehe
Mama sgt puas hati, suka and HAPPY!! yeay!! alhamdulillah...

Barney and Friends...

Mama ade 2 org kawan (non-Malays) which their nephews lovee to watch B&F just like Amir..and they said that their nephews know how to pronounce English word anddddd... with the accent! adoii~

Ok, mama suka klu Amir pandai pronounce English words by watching those B&F series but if u come with the accent, alamakk ternganga la mama nnt sayang..huhu! Ok, skrg Amir dah ade 4 cd which 4 cd tu sering bertukar ganti ke udara..hehe tp skrg Amir paling minat yg B&F pergi ke zoo..pegi blk keje dlm kete dok ulang tu je..pantang nmpk those animals, Amir buat gaya menuding jari tunjuk animal tu..hehe ok, of coz la mama yg kena jwb kan.."that's an elephant, tuu squirrel, tu lion n etc"..ade satu ketika mase mule2 beli cd tu and after a while tgk, Amir tetibe nangis mcm kena pukul..selidik punye selidik rupenye Amir sedih tgk squirrel tipu tu jatuh from tembok..hahaha tu tipu2 je la sayang..after a few times tgk (and setiap kali mama kena explain that squirrel tu ok) now Amir dah ok dah bile tgk part tu..hihi!

Ok, mama sgt2 tunggu bile la Amir start nak berckp..word mama n abah yg slalu Amir sebut tu tak dikire sbg boleh bercakap lg la..my target is bile Amir pandai sebut cantik ke, singa ke, elephant ke..tu baru mama sahkan that Amir pandai ckp..hehehe tinggi kan target mama =P~ tp being Amir, anak kesayangan mama ni, Amir takan buat sesuatu unless u betul2 confident..so mama dah tau that Amir takan sebut satu2 word secara setengah suku kate seperti cantikk = tikkk, lion = yernn..heheh klu tetibe secara tak disangka Amir sebut full word di depan mama..konfem mama lompat bintang!

Oct 27, 2009

Walk down the memory lane...

Wah dah bersarang labah2 dah this blog, hehe..am so busy, lepas raya tak penah masuk office lg ni dok berulang pi client..hmm..

Nway, am not gonna write about raya currently sbb am in the mood of walking down the memory lane..hihi! Smlm la tetibe tertgk website kolej, terus terigt cite2 lame which i truly treasured..kt situ lah 'transition time', yela dari zaman kanak2 ke zaman remaja..huhu! boleh dikatakan 80% tumbesaran me n kawan2 kt situ..blaja, main, mkn, tido, menangis, ketawa sume kt situ lah (blk umah pun mase cuti skolah je)..

Ok, bile tgk gmbr cikgu2 yg masih ade kt kolej tu which are cikgu Aton (my art teacher), cikgu Rama (my history teacher), cikgu Shahar (my Science teacher), Tan cheh (my Add Maths teacher), ustaz Damin (eventho he tak penah ajar tp me remember him), Mr. Lim Phang Nghee (my English teacher) buat me rasa rindu bangat zaman 90-an tu! hehe 90-an la kan dari 95-99 =P Lots of things happened, ups n downs..but it happened to teach us to be stronger n to be a better person in life..

Rindu bangat weh zaman tu!~

Ni adalah fav picture me n most of the frens..kan? Taken on the year of '99..btw, 2 of us have left us but they are always be remembered..Al-Fatihah..

p/s: My dear Amir, sila laa cari mane satu mama awak..hihi ;)