Jan 29, 2010

Kisah Pooh Si Kasut Kuning..

Ok, ni adalah favourite Amir at the moment..pakai si pooh kuning ni dalam umah..hehe! Pantang nmpk kasut ni, mmg nak pakai, tak kire la siang ke malam..bile dah sarungkan mule la berjalan masuk kuar bilik then ke living room..tp yg peliknye bile nak kuar umah tanak pulak pakai kasut ni, nak juga sarung si buaya merah tu..hehehe (Amir confuse kot mama pakai selipar Barney dlm umah) hahah!

Gaya Amir bersama Si Pooh Kuning & Barney n of course ketika menonton Barney & Friends.



Takde seluar pun ok jgk nak bergaya dgn Si Pooh Kuning ni.



Test jln atas kain ni pulak..



Bersama adik Barney..hihihi =P

Jan 19, 2010

Passport..

After reading auntie jaja's entry on the passport application, baru mama terigt nak buat this entry..hari tu dah teragak nak buat pastu dah leka terus lupe..heh!

First Amir's passport application was around October 2008 which at that time Amir was only 4MO. And that was the first time la mama bwk Amir ke kedai gambar utk tangkap gambar berukuran passport..heheh..what do u expect from the passport picture of the 4MO baby?? hehehe~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa!!!

cute kan saye with the lidah jelir??

Mama wonder la whether is it necessary to change the passport itself if we want to fly anywhere outside the border before 2013 as currently Amir's looked has change to this....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa!!!




hehehehe...

Jan 16, 2010

Update on company's d!nner..

Was held at Sime Darby Convention Center, started sharp at 8pm and ended at around 11pm..the food was ok (i wasn't a Chinese Food fan though ;))..tahun ni bertuah la jgk coz i did win RM100 Isetan voucher..hehe despite getting a long service award 2009..pejam celik 5 thn dah keje kt Komp****..so all n all am getting rm300+rm100 voucher la that nite..hehe alhamdulillah..

The attendees~

Kali ni dinner dihadiri oleh ramai staff including from our branches in Vietnam and Thailand..klu tak silap dlm 300+ jgk compared to the last 2 years dinner..the grand prize for the lucky draw was really great, everyone are crossing their fingers to get a 40" LG LCD panel! hehe..last2 LCD tu dimiliki oleh seorg jejaka dari e-Retail..hihihi..dah la mamat tu pun dpt long service award, pastu dpt lak grand prize kan..it was really his day lah! heh! tp for me also ok la sbb i got the award and also the voucher..tak sia2 la kan tinggalkan kejap my dearie son dgn abah dia..hihi!

The 5 yrs reward ;)

Theme mlm tu pun ok jgk..green theme! Best tgk kiri kanan hijau..heh! Mcm2 gaya tudung and clothes i've seen on that nite..me as usual berminat dgn normal dress and of course my beloved tudung Munaww lah..hehe senang dan selesa..


Anyway the dinner was great n i had a great time with my frens there. Tq la guys for making the day ;)

Mommies minus one heh!

Jan 15, 2010

D!nneR!

Today i'll be back late darling Amir as mama is attending company's dinner at Sime Darby Convention Centre tonite..so abah will handle u ye son! Don't be naughty and sleep well k! Kalau tak leh tido, tunggu mama smp umah which will be around 11pm ;)

Oww esok mama will be out of town..so again abah will take care of u..sobs!

Jan 12, 2010

New Babysitter...

Alhamdulillah, been a week Amir tinggal dgn babysitter baru while mama away to work..Mule2 mama pun risau nak tinggal Amir since u're already recognize people that u're familiar with but alhamdulillah up to this moment Amir dah mula selesa. Mama pun senang hati jgk since the new babysitter's house hanyalah sekangkang kera dari rumah kite..heheh..no more siri 'berdrama swasta' dalam kereta di pagi dan petang setiap hari Isnin-Jumaat..heheh..anyhow, mama still miss the moment Amir temankan mama pergi dan blk dari kerja..ape taknye, been a year plus Amir tinggal kt Ttdi..

Anyway, from the other side, kurang juga la stress mama..dont get me wrong! Bukan mama stress hantar dan jemput Amir but being in this purely IT industry, sometimes mama kena spend lebih masa kt ofis n some more kerja kt PJ yg mmg terkenal dgn jam yg amat, it has been drive me a lil bit crazy when I've to rushing back and fetch u at Ttdi..klu 7 lebih mama jemput Amir, dah tak sedap lah (I can feel that)..enuf said :)

But alhamdulillah..auntie Leha nak jage Amir..actually mase Amir kecik lg dia dah propose nak jage Amir..masa tu dia baru berenti kerja (during our economic down turn) tp mama kesian lak kt Tokma sbb dia dah jage Amir since lepas pantang lg..ok, auntie ni was an ex-manager tau! Harap2 Amir dpt la aura manager tu..hihi~ Pagi2 around 730am auntie dtg jemput Amir..Amir as usual lah merengek tanak ikut auntie tp dalam merengek Amir hulurkan jgk badan Amir for auntie to dukung..hehehe..tactic je eh Amir? Then ptg mase mama jemput, Amir siap nak lepak2 lg..suka la tu ada kakak n abg yg dok layan Amir eh..ada one time mama outstation to PD and only reached home at 830pm, Amir siap dah blk umah (masa tu Abah yg jmpt) n bile mama smp n Amir takde kt umah, abah ckp Amir nangis2 nak ikut kakak blk..hehehe..last2 dlm kul 930pm auntie dtg hantar Amir blk sbb tgk Amir dah mcm penat..hehehe..Alhamdulillah, Amir seronok eh..yela kan auntie suke nak bwk Amir jln2 kan :P~

Hopefully this is the best decision I made for u..nanti bile Amir dah ready nak berkawan kt nursery pulak, mama will signup for u ok..ada dah satu nursery yg mama berkenan kt Damansara.. ;) but at the moment enjoy ur main2 time ok syg? Mama luvs u to bits!

Jan 10, 2010

MOBS & Lollietots CUTEST SMILE BABY CONTEST

Amir Izzuddin bin Mohd. Rizal Wazir
16 June 2008
Male

Another contest mama joinkan utk Amir..hehe..sila la ke MOBS if nak join sama..

Jan 9, 2010

Amir n his vocabs...

Alhamdulillah, tido dah anakanda ku..meragam sket Amir mlm ni maybe tak cukup tido since ptg td kite habiskan mase kt Niss**..oww tadi Amir terjatuh mase nk bangun berdiri n berdarah kt mulut..mama check ada luka sket kt bibir atas..now dah ok, Amir kan putera mama yg kuat..kan kan!

Hari ni Amir dah buat mama terkagum..sebab apa? hehe..sbb Amir dah pandai sebut gigi! yeay!! all this while Amir mmg dah dpt differentiate yg mana gigi, yg mana hidung n yg mana mata..tp tak pernah sebut secara lisan..pg tadi mama saje test tanya Amir 'mana gigi?'..as usual Amir ketap2 kan gigi Amir yg cute2 tu..n again mama tanya lg n suddenly Amir sebut 'jiji'..mama sebut gigi sekali lagi, Amir sebut lagi 'jiji'..hehehe!

Last 2 days mase mama gi jemput Amir kt rumah babysitter, Amir tunjuk kt mama aquarium..n dgn excited nye Amir sebut 'fishh'..terasa nak lompat bintang lak mama kt rumah auntie tu..excited punye psl..hehe! Tapi bile kt umah mama suruh sebut fish depan Abah, Amir buat tatau je..huhuhu!

As for now (18 months) these are the words yg mama penah dgr kuar from mulut Amir:

1) Mama / Mom
2) Papa (tatau Amir panggil kt sape ni..hihi)
3) Abah
4) Ayah (sure terikut mama panggil atuk :p)
5) Jajan (mane la Amir dgr nih, mama jarang sebut..huhu!)
6) Yeayy (ni normally kuar bile Amir dpt buat something or Amir dpt kuar rumah :p)
7) Aa-ha (mama confirm sgt Amir tiru upin *part Upin ckp 'a-ha tatau ipin dah merajuk'*)
8) Fishh

Yang lain2 masih di aras bahasa baby Amir and kebanyakannye Amir expressed with action or bunyi..eg: bile Amir nmpk cat, bird or mana2 animals yg Amir familiar, Amir akan sebut 'brrr..' (ok, mama tatau nk spell mcm mane) heheheh! Kalau Amir nak something, Amir akan tarik tgn that particular person n suruh buat..(nasib la sape yg Amir prefer on that time kan) hehe!

Ok la, mama dah ngantuk..later continue..gudnite prince!

Cutest Baby of the Planet 2009

Amir Izzuddin bin Mohd. Rizal Wazir
16 June 2008

Since the last contest Amir belum ada rezeki, so it's worth trying this nomination pulak..hadiah best2 oo! hehe.. So mama2 out there get the best picture of ur baby and post an entry about this contest fast! Worth trying! The more, the merrier~ =)


Please click on the below link to know more about this contest:


MomBloggersPlanet: http://mombloggersplanet.com/


Nomination entry on MomBloggersPlanet:
http://www.mombloggersplanet.com/2532/cutest-baby-of-the-planet-2009-nominate-your-baby/

Jan 5, 2010

Finally...

Yeay dapat jgk number 1606 (bday Amir) for our new 'toys'! So it will be WT* 1606..happy happy! Tapi kalau dapat 2010 pun cantik jgk as of now pun year 2010! Tapi takpe lah, rezeki Amir, so mama n abah abadikan dalam 'toys baru' kita =)

Alhamdulillah...