Sep 14, 2009

Pra-Syawal~ Heh.

Ini sume keje atuk n uwan Amir..hehe

Usus perut mama bagai digeletek-geletek tat kala menyaksikan kejadian ini..hahahahha anyway my dear son, on pagi Syawal i'll make sure that u'll be looking extremely great! hihi

Sep 11, 2009

Song of the day # 2

Tetibe rase nak nyanyi theme song Barney Amir..hehe

Barney is a dinasour
From our imagination
And when he's tall he's what we call a dinosour sensation..
Barney's frens are big and small
And come from lots of places
After school we meet to play
And sing with happy faces
Barney shows us lots of things
Like how to play pretend
ABC's and 123's and how to be a fren
Barney comes to play with us
Whenever we may need him
Barney can be ur fren too
If u're just make believe him!

Tapi skrg Amir dah tak layan sgt theme song ni, sbb ade lg benda lain yg menarik perhatian dia dlm dvd Barney tu.. Klu tak, mase dulu klu nk pujuk Amir mmg kena nyanyi lagu ni..puas mama menghafal! hihihi

Sep 10, 2009

Kuih dan Baju Raya~

At first, I wasn't plan to 'jual kuih raye' in the month of Ramadhan..but it started when i came across a blog looking for the agents to sell their handmade chocolates, I terus sms abah 'abah, mama nak jd ejen kuih raye'..hehe n abah agreed..

So after getting the sample a week before Ramadhan, we didn't immediately start to sell..rase mcm boleh ke tak jual ni..hahah tp belasah je la..I gave mak some of the sample so she can introduce it to her frens while abah bwk juga sample to P2..abah ckp kt mama, mcm susah je nk dpt dlm 20 tempahan..hihi

Mama ckp kt abah, takpe la kite suka2 je jual..dpt blk modal cukup la..ok modal tak byk pun dlm rm200 je..but surprisingly we managed to get orders about more than 150..hahah terus abah bersemangat nk jual..smp smlm ade lg merayu nk order..hihi yesterday was the closing date for tempahan..ok, BRAVO to abah sbb abah yg jual plg byk, mama organizer je..hihi untung kite divide into two ye abah :P~ seronok jgk eh berbisnes ni..

On the other story, mama dah beli baju raye Amir mase cuti Nuzul hr tu!! Thanks to OVO Neubon for selling that cutest set..penat oo carik baju yg berkenan utk anak lelaki serata The Curve tu!! Eventho the two pieces yg kechek tu lagi mahal dr munawwarah blink2 mama, tp takpe la sethn skali kan..hehe Bergaya sakan la anak mama ni di hari raye!

Aktiviti pencarian bj melayu Amir masih berjln..yg dah beli kt nilai tu singkat lah!! hmm..any idea where to find?

Sep 4, 2009

Salam Ramadhan~

Pejam celik hari ni dah 14 Ramadhan..n alhamdulillah mama setakat ni cukup lg puase! hehe

And on this 14 Ramadhan, mama kenal abah..(sure abah tak igt nye =P~) it's started during our iftar at Seafood Restaurant, Shah Alam..mule2 tgk abah mcm formal je mamat ni, borak pun formal je (formal bermakne no gelak2 what so ever)..hihi but tu la ketentuan Allah, jodoh pertemuan dia tangan-Nya..alhamdulillah..

Anyway, iftar tahun ni tak sehebat tahun2 sebelumnya..before2 nih dalam seminggu sure 2 3 kali berbuka kat luar, hotel la..resort la..restoran la..secara beramai2..especially dgn team keje abah..maybe due to current economy and H1N1 might be the causes of less of gathering..

But anyway, we (abah, mama n Amir) had our iftar at The Saujana Resort, Subang on Merdeka Day..wah kali ni mmg takleh nak mkn byk..sbbnye Amir dah pandai jln! asyikkkkk nak jln je..keliling resort tu, turun bukit naik bukit! adehh!! mama n abah ganti2 layan Amir..this time around tak ramai team abah yg dtg join..tp ok la we had fun there..

Ok, these are the pictures taken during our iftar at The Saujana Resort, Subang..