Aug 27, 2009

Yippie yay!

Congratulations my dear son, u had finally walking on ur own..huhu!

Yer, at the age of 14MO, Amir baru boleh jln dgn sendiri..before ni boleh jln tp nak berpimpin..yg selalu jadi mangsa adalah abah n pakcik..klu kt babysitter's house, of course tok bah lah menjadi mangsa..hihi

Amir ni tak suke tunjuk kt org yg dia boleh buat until dah rase confident then only u do it..Amir tak tunjuk kt org yg dia actually boleh jln jatuh..before nih pun, mama n abah igt Amir dah skip merangkak sbb towards one yr old Amir didn't even show any sign of merangkak..tapi tibe2 je Amir merangkak secara laju..huhu! Siap dah lupe kt aksi komando dia..Abah lah paling happy sbb selalu dok suruh Amir merangkak tp Amir buat tatau je..hihihi

Smlm (26/8/2009), Amir dah confident boleh jln, terus jln laju n sepak bola! Kagum mama tgk..heheh tp yg takleh tahannye, tangan mcm bersilat laa nk imbangkan badan..hihi Amir tak sabar nk pakai bj melayu di pagi raye n jln2 beraye eh??

Anyway my dear son, congratulations!! =)

Gaya Amir tgk Barney..ade kuda2 tu! ekeke

Aug 21, 2009

Romantic?

Amir jage from tido at 5.45am this morning..u're not really bgn la, jage n golek2 saje..heheh

Tapi dalam mamai2 Amir tu, Amir dah tunjuk sesuatu yg buat mama terharu..Amir kiss mama dlm mamai2 tu then lelap blk..few seconds later Amir jage blk n kiss mama again then lelap blk..then Amir jage lagi but this time Amir picit hidung mama..huhu!

Abah dah jeles sbb Amir tak buat cemtu pun kt abah..abah tgk je..hihi~ antara jage n lelap n gelap tu Amir tau mane abah mane mama..tp ok la, Amir kiss mama tp mulut sebut abah..hihi!

Mama told abah that Amir will be a romantic guy later when u grow up..betul kan Amir?

Saaayang Amir!

Aug 16, 2009

Song of the day...

Song of the day..taken from Amir's collection of his Barney.. hehe

Listen to the pitter-patter,
Pitter-patter of the rain,
Hear it tapping..gently tapping,
Tapping on my windowpane,
It will make the roses brighter,
It will make the grasses grow,
Gently rain is falling..falling,
Splashing everything below...

Mama suka betul dgr lagu ni..klu dgr time hujan lagi layannnn~ hihi

Aug 15, 2009

Tido mood..

At this moment Amir tgh tido dgn lenanye..abah pun join Amir..mama?? adeh laa, am not the person who can easily sleep during the day..seriously susah! pg td bagun b4 6am sbbnye Amir ajak bgn..mate dah terbuntang je..huhu~ so nak tanak mama layan je la Amir tgk barney..huhu!

So here i am, duduk depan pc sambil tv terpasang tanpa ditonton seorang diri..my sil n mil are also having their nap..ishh nak gak pakse mate nih lelap, yela nak 'qada' tido nih hanya boleh bile Amir tido je tp tanak gak mate nih lelap! hmm..

Anyway, am thinking of buying an electrical swing for Amir..tp hubby kate mcm tak diperlukan at the moment..tp i rase mcm bergune je..i did survey at a few kedai n found out that kt Baby Camyland je jual murah compare others..murah2 pun rm200+ gak la..huhu!

Kena put some efforts nih nk pujuk hubby to approve my proposal...hihi~

Aug 13, 2009

::Amir in action::

These piccas were taken during our morning walk with abah n maksu at taman layang2..mama n abah bwk amir bfast kt kedai dulu then only pergi kt sini..hehe Amir enjoy betul, jalan jalan jalan then duduk then jalan jalan jalan lg..eventho on that time Amir tak berapa sihat (ade slight demam due to Previnar injection a nite before) but still Amir sgt active..good boy!

Haa ni pulak lg tak tahan..dlm byk2 benda kt area Amir, Amir nak gak duduk atas kotak Vantage mama, pastu conteng2..siap dalam tu ade pinggan mangkuk lg..bile mama turunkan Amir, Amir mengamuk tak hengat..huhu~ tgk gambar sisi tu, siap nak jatuh sikit dah the b*tt..hahah

Haha..gambar2 ni mama sgt terhibur..ilang rase tension mase keje bile tgk gambar ni..Amir sukeee main air! Tgk la tu senyum je manjang bile dpt main air..siap jerit2 lg tu! Bile mama kate "ok,dah..dah.." Amir mengamuk~ adehh!



Mama loves u Amir!! muahs..

Aug 12, 2009

Antara encik GL, kak C and kakak MyVi...

We are thinking of purchasing a new car n of cos a 7 seater car lah kan since dah berfamily nih..hehe We actually not very keen to buy a new car currently cos we normally take a plane whenever wants to go back to kedah..klu nk blk n9, kojap je so my ikan oren dah boleh membantu..hehe but due to some reasons, we need to buy one..

We are currently eyeing on a few cars, which for us are affordable lah, don't want that too pricey..i opt for buying another house rather than beli itu ratusan ribu kete..hehe (i mmg mate fixed asset ok!)

So we have came out with a top three list.. encik GL, kak C and kakak kepada MyVi (which soon to be in the market)..hehe

I sgt into this encik GL tapi if we were to buy this, i have to let go my ikan oren which i syg nak lepaskan..huhu~ tp takleh la nak commit for two cars in a time sbb totalnye dah same mcm bayar bulanan sebuah condo! (see see mate asset me is working..hehe) i told hubby about kak C but hubby said klu beli itu better bli kakak MyVi nih..huhu! Ok, then we decided to wait until raya to see the real kakak MyVi turns out to be..

Hubby dah tgk but it's only a prototype, sure tak same dgn yg real punye..tp he saw the spec, this kakak MyVi is 5mm bigger than encik GL and 20mm taller than a Wish..so not bad lah kan? klu jadi beli ini, dpt membantu perkembangan kampeni P2 dan secara tak langsungnye membantu perkembangan ekonomi hubby ku! hehe

Hmm..i still envy encik GL lah..love at a first sight!! haha :P~~

Aug 10, 2009

10 Aug 2009... 2 years~

At this date on the year of 2007, dgn satu lafaz mama dgn sahnye menjadi isteri..

Dan.. pada tarikh yg same pada tahun ini, mama sudah 2 tahun jadi isteri kepada Mohd Rizal Wazir...

Dan.. sehingga tarikh ini, mama sudah menjadi ibu kepada seorang anak yg comel yg berusia satu tahun satu bulan 3 minggu.. =)

Dan.. sehingga hari ini, mama sgt syg kepada 2 insan ini, iaitu Amir n abah.. I LOVE U Amir n Abah..

Happy 2nd Anniversary!!!

p/s: Ape ek abah nk bg mama..hihi :P~

Aug 8, 2009

Sleep Late...

This week, 3 days in a row Amir tido pukul 12am! Sunday was the worst lah sbb berjaya buat mama n abah tido kul 1am..and bgn kul 4am! dah mcm zombie dah mama kt ofis..huhu~

Wah mama gumbira sbb Amir ajak tido kul 8pm mlm td..yes u were sleeping while bf-ing n mama masukkan Amir dalam buai n u slept soundly..

Suddenly....

Kul 1030pm Amir jage..mama igt Amir nk tido atas katil tp rupenye tak..Amir nak bgn main..adoii!! igt jgk lg tu nk main..isk isk!! tepakse la mama bwk Amir layan barney..huhu..after a while, mama try nk tidokan Amir but ended up me yg snoooze..hihi sorry la Amir, mama tak mampu berjage lg sbb dh 2 hari kepala mama pening (siap terase berpusing tu!)

So tepakse la abah yg layan main botol, ta-teh n all dgn Amir..mama tatau pun korang tido kul brape..huhu!

And pagi ni u were in a bad mood..tulaa, sape suruh Amir tido lambat kan...?