Nov 1, 2012

Jamu Susuk Dara - Masker Vagina


1001 KEGUNAAN MASKER VAGINA

1..KHAS UNTUK ORANG MENGANDUNG...MASKER V :kenapa orang mengandung boleh pakai? 

~  orang mengandung makin lama baby makin besar dalam rahim. jadi banyak lebihan - lebihan lendir karung baby tolak. jadi no wonder dengan tekanan tu..banyak lendir akan keluar ketika mengandung terutamanya dari masa ke semasa faktor baby membesar. time tu ibu - ibu mengandung sangat susah hati...panties basah, gatal2 semua serba tak kena. so wanita2mengandung simpan magic powder dalam poket kemana2 u pergi. just sapukan seperti bedak tenang jiwa kamu


2..Ibu2 sekalian..anak2 kita masih kecil. baru nak belajar cuci kencing sendiri. sometimes kanak2 ni ambil mudah. kita tak tahu dia cuci dengan betol atau tidak.tahu2 satu masa menangis, merengek..put put kita sakit. put put kita sakit.mulalah ibu2 suspen..apa sudah jadi dgn anak aku. relax ibu2 itu semua jangkitan kuman kencing. cuci tak bersih... atau tandas kotor ataupun seluar dalam dah kotor.~ jadi ibu2 boleh ajar anak utk cuci kemudian tu lap sehingga kering put put dia. pastu suruh dia bedakkan put put dgn magic powder. anak ibu2 mesti senyum n say thank u pada ibu2.

HEBATNYA SERBUK INI KAN...so setiap wanita kita galakkan simpan sepeket dalam poket. emengenci masuk tandas..letak je terus. kita ikhtiar untuk keselesaan dan kecantikkan kita. apa2 pon Allah maha menentukan

3..Ada antara kita pompuan ni,ketiak dia hitam.puncanya---lama sgt pakai deodorant.Hitam tu sebenarnya kesan sel kulit mati yg bertepek xmau jatuh.Nak hilangkan senang je.Sental je dengan masker vagina tu.hihi putih berseri mcm rendam klorox uolss!!

4..Tempat tut2 tu kalau disental lembut setiap hari akan menjadi cerah.

5.. Masker ni juga boleh digunakan kepada kulit yg gatal2...seperti bisul, ruam, panau n geli gata..(sumpah puntianak org dolu2 kata). Ada juga yg gunakannya tuk kecutkan jerawat.cuma sapukan nipis shj ya...

6..Bayi bawah 2 thn boleh gunakan masker ini utk kurang kan kegatalan ruam panas..sapu nipis jer...

7..Gunakan masker tuk merawat buasir..cepat akan kecut

JAWAPAN
Kalau orang yg buasir tu, panaskan air, letak garam, pastu suamkan sikit, pastu cebok kan kat tempat buasir.. Lap kering2, kemudian sapu masker pada ekor buasir tu. Biarkan dia kecut sedikit, pastu tolak perlahan2 ke dalam. Bila dh masuk tu baru blh jalan2 dan duduk ye..

Oct 30, 2012

JSD - Masalah Keputihan. Sharing is caring ;)


♥ BAHAYA KEPUTIHAN kepada KANDUNGAN ♥

Kebiasaanya wanita mengandung akan selalu dijangkiti keputihan. Perkara ini berlaku kerana perubahan hormon yang dialami oleh wanita mengandung itu sendiri.

Perubahan hormon ini akan merubah persekitaran pada kawasan faraj yang lebih mesra bakteria. Antara perubahan yang berlaku adalah perubahan keasidan (pH) pada kawasan faraj bagi mengalakkan lagi pertumbuhan bakteria ataupun kulat.

Maka kesan daripada jangkitan ini akan membawa kepada pengeluaran atau discaj yang berwarna putih dan berbau.

Bagi wanita hamil, masalah keputihan ini amat merimaskan dan menganggu kehidupan seharian. Bukan itu sahaja, jangkitan keputihan yang teruk boleh membawa kepada kecacatan pada bayi dalam kandungan dan juga risiko berlakunya keguguran serta kelahiran pra matang.

Dalam Panduan Kesihatan Ibu Hamil menegaskan rawatan untuk mengatasi keputihan perlu dilakukan. Ianya tidak boleh dibiarkan begitu sahaja sehingga boleh membawa bahaya kepada kandungan.

*UTK MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN,PRODUK YG DISYORKAN:MASKER VAGINA &FEMININE WASH..


Feel free to contact me for further details on Jamu Susuk Dara (JSD). - ieta-

Email: sha_azna@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Line/Viber: 013-684 9870

Oct 28, 2012

Salam Aidiladha 2012!


Selamat Hari Raya Aidiladha everyone! Semoga ibadah korban thn ni diterima Allah, insyaAllah. Oh di atas adalah sebahagian dari family adik-beradik ayah saya. Time raya je boleh jumpa cemni, kalau kenduri pun tak tentu ada semua ni. Huhu. 

Oct 21, 2012

JSD - Testimonial Pengguna Jamu Susuk Dara Feminine Wash


Testimoni 1

ITEM: FEMINE WASH RM48

MASALAH: KEPUTIHAN BERKETUL & BERBAU

Customer erin ni anak dara lagi dah puas try jamu macam2 da untuk rawat masalah die tapi tak jugak elok keputihan tu sampaikan customer erin ni tetarik dengan produk jamu susuk dara.. Erin cadangkan faminine eash pada customer ni feedback dari customer erin tu.
Erin baru start pakai faminine wash semalam..hari ni panties da x dr bau dan bersih.. Before ni walaupon keputihan banyak tapi panties bau macam tengik campur hanyir.. Hari ni check tadi x de bau busuk tu.. Keputihan as normal dan tak de bau lagi..baru pakai semalam dengan hari ni.. Cepat betul kesan die..mule2 je basuh rase macam pedih cikit tapi sekarang da ok.. Da tak melecet lagi da dan kulit kat situ da makin tegang n kemas..dulu rase macam mengeleber je.hehehe best betul tak rugi pon beli.. Tq erin.. Tp kan cam tak percaye je cepat betol kesan baru pakai semalam dengan ari ni 2 ari je da berkesan.. Betol2 memang puas ati ^____^

Testimoni 2


Akak pakai feminine wash mcm jannah ckp la, rasa sejuk dan nyaman je kt v area tu. Pastu mcm rapat akak punya tu. Lg satu kan.. Jadi cam tembam. Hahaha. Kbai.


p/s : Wanita wanita gojes meh lah dapatkan sorang satu feminine wash JSD. bukan sajer merawat keputihan tapi boleh merapatkan and boleh tembamkann miss V kita. :) Untunglah en suami kannn ? yang belum kawen boleh jaga miss V untuk bakal suami nanti. heeee


Testimoni 3

Salam...effa..sgt2 menakjubkn...x smpai 15minit rasa gatal2 yg akak tanggung selama 4ari smpai x lena tido mlm duk tgaru2 je..akibatnye miss V akak pedih n rasa x selesa sgt..en hubby ajak bsama pun sy rasa x ada feel coz x selesa...slama 4ari tu..dh 2 jenama feminin wash akak beli tapi still sama x ada perubahan..malah rasa kesat...nekad order brg dgn effa.. ahad 12hb bank in...selasa 14hb kul 9:30 akak call pos ofis..staf btahu kul 3ptg brg smpai..tpt kul 3ptg terus bdesup gi pos ofis..blk je umah dgn perasaan excited ei tmbh dh x tahan rasa gatal+pedih luka teruk di garu..terus cuci Miss V dgn feminin wash di seluruh Miss V n segala celah2 peha...aduhai nyamanye rasa...hihi..pastu sental dgn magic powder jadikn masker...rasa pedih sebb bekas luka di garu..tapi lepas 15minit...rasa gatal n luka dh x ada...akak rasa fresh,kering n selesa sgt..pastu akak try gel...bertmbh2 rasa fresh kat Miss V...selesai masalh kegataln nanti ptg pas mandi nk try minyak ikat kasih utk breast kikiki...utk hubby tsayang Lelaki jutawan..mlm ni pas buka nk bg dia mkn...effa..jgn lupa jika stok Jamu Aku Dara dh ada..akak nk 2botol tau..bg lg tmbh mantap n power... produk Susuk Dara mmg tbaik..

Testimoni 4


TESTIMONI ITEM FEMININ WASH RM 48 & MASKER RM25

MASALAH SENTIASA BASAH,BERBAU,,BERPELUH D MISS V.

serius pencuci miss v tu bagus iza...akk baru pakai beberapa kali semenjak dapat ari tu..memang terasa bersih, takde lagi gatal2 ngn bau yg kurang enak...pe lagi dengan masker mv....mula2 akk rasa mcm x caya je V akk takde lagi rasa basah2....salu tu bila balik ptg masa mandi memang underwear lembap
...
sikit ngn ada bau yg kureng....

32 minutes

bukan apa akk mula2 mcm x caya, sebab V akk sensitif, pernah akk pakai pencuci yg biasa dijual kat farmasi ngn supermarket besar...tapi ada alahan...makin gatal adelah....taknak akk tukar g brand lain...dah dpt yg "ngam" ngn akk 


Feel free to contact me for any further details on JSD ya!

Email: sha_azna@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Line/Viber: 013-684 9870

Oct 18, 2012

JSD - Rahsia Kebahagiaan Rumahtangga

“SUSUK DARA” mmg bukan setakat menarik, bagus dan berkesan. malah tiada tandingannya. TIADA DI PASARAN LUAR. FORMULA MASIH TERKAWAL DAN MASIH RAHSIA****Tidak sesuai untuk wanita faraj jenis kering ( sewaktu bjimak memerlukan pelincir x boleh mggunakan mana2 jenis herba susuk) ***soal harga.

1- barang kita betol2 asli dan kaw.
2- tak ada bahan campuran seperti tepung mahupon kanji yang boleh menggemokkan utk tujuan keuntungan.
3- sikit pon tak ada bahan pengawet. 
4- susah nak buat bahan herba susah cari dan limited tu sbb kos rempah herba mmg mahal sbb barang susah cari. ini bukan main2 punya. ini btol2 pure punya.

FORMULA JAMU SUSUK ini telah hidup dari zaman sebelom perang dunia ke-2 yg diwarisi turun temurun dukun bidan kampung delek, klang selangor ~ arwah Mbah Roliyah hj Ali yang telah meninggal dunia sebelom malaya merdekaPembuat JAMU SUSUK DARA adalah cucu beliau Ms. Hanni. Anak kepada Hj Borhan bin Hj Ali anak kepada Mbah Roliyah.Kepakaran arwah Mbah Roliyah adalah sakit puan, pengasihan dan pengaman rumahtangga.Sebelom ini pada tahun 1970an sehingga lewat 1980an kerja kedukunan ini telah diwarisi oleh anak beliau arwah Yusak hj Ali.Ketika peninggalan Hj Borhan bin Haji Ali pulang ke rahmatullah, Ms hani telah didatangi dengan peristiwa - peristiwa aneh dan situasi. Sehingga satu peristiwa ms hani mengalami keguguran dan dalam mimpi beliau didatangi 3 org pening iaitu arwah abang beliau arwah Suhari hj Borhan dengan senyuman, Arwah hj Borhan dengan memanggil ms hani untuk meminum air yang sangat pahit dan suruh mengigit buah yang sangat keras serta arwah mbah Roliyah sendiri menyelimutkan ms hani didalam mimpi dengan daun - daunan.Sehabis bangun dari tidur dengan badan yang masih lemah - lemah ms. hani berkongsi pengalaman mimpi dengan suami. bermula dari saat itu ms. hani mendekatkan diri dan mengenali herba - herba untuk kesihatan beliau sendiri dan dibimbing oleh ibunya Hajah Sanniyah Hj Yusof.Sehabis pantang dan badan kembali sehat, ms hani di datangi rakan - rakan yang bermasalah rumahtangga dan dilema wanita. Sebagai rakan ms hani berkongsi pengalaman dan rahsia. sehingga hari ini secara tidak langsung ms hani telah terjebak dengan pembuatan jamu di atas permintaan rakan - rakan sehingga kepada pengeluaran yang lebih banyak dan permintaan tidak terhad dan meluas di kalangan wanita umum tidak kira bangsa, agama dan keturunan.PRODUK SUSUK DARA ~ kat sini tak ada penggunaan kuasa sihir atau black2 magic. semuanya herba tulen semata2 dan tiada bahan pengawet. Rahsia warisan sejak tahun 1850an.

Feel free to contact me for further details on Jamu Susuk Dara (JSD). - ieta-

Email: sha_azna@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Line/Viber: 013-684 9870

Oct 17, 2012

Jamu Susuk Dara (JSD)

Pernahkah korang dengar pasal Jamu Susuk Dara? I just got to know bout this early of this year from a friend. Tertarik dgn nama 'susuk', saya pun buat lah research as org yg pertama kali dgr sure nak tau kenapa susuk which sebagai org Islam susuk adalah HARAM! Then only saya tau susuk adalah sekadar nama shj agar sedap didengar. Ingredients are all purely herbs. No black magics at all!

So from then, saya selalu buat bacaan about this jamu. Yelah, saya sudah berkeluarga lebih 5 thn dan pernah melalui dua kali pregnancy dan menyusukan anak yg agak lama. What do you expect klu dah melalui semua ni? Hehe. Of course la perubahan fizikal kan especially di tempat2 yg tertentu (korang yg dah kawen n penah go thru delivery n breastfeeding sure paham). Maybe anak pertama tak rasa lagi, masuk anak ke dua dan seterusnya of course terasa. From then I started to look for jamu coz before nih saya tak amek pusing hal2 mcm ni..and then after jumpa JSD ni, saya dpt rasakan this is the best. So here are the items keluaran Jamu Susuk Dara (JSD). Oh by the way, ada a few items untuk lelaki juga :)

JAMU SUSUK DARA

1. JAMU PENGANTIN DARA - RM65.00 / 10BIJI - HOT ITEM!
~ merapatkan/mengetatkan faraj
~ mengembalikan permukaan faraj yang berpasir (meningkatkan kegelian ketika bersama)
~ meningkatkan kemutan
~ menyerap dan mengeluarkan kotoran/keputihan/darah beku
~ merawat masalah kekeringan
Note: At the moment item ni dah habis, will be restocked by December 2012.

2. JAMU AKU DARA - RM48.00 / 40BIJI - HOT ITEM!
~ menambahkan tenaga badan
~ meningkat nafsu syahwat
~ merawat masalah keputihan dan sengugut
~ melancarkan peredaran darah
~ memecahkan lemak
Note: Jamu ni pun habis, will be restocked by January 2013.

3. MASKER VAGINA - RM25.00 / 20g
~ merawat masalah kegatalan di miss V
~ menegangkan dan merapatkan bibir faraj
~ memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh/lebihan lendir

4. MEDICATED FEMININE WASH - RM48.00 / 100ML
~ merawat keputihan dan kegatalan
~ membasmi kuman dan fungus
~ nyaman dan memberi keselesaan pd mereka yang kerap berpeluh
~ ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2bulan penggunaan

5. INTIM GEL - RM56.00 / 15ML
~ meningkatkan keghairahan dan nafsu syahwat
~ merawat keputihan dan membasmi kuman
~ memberi kepuasan maksima

6. MINYAK IKAT KASIH - RM65.00 / 20ML
~ membesarkan dan mengembangkan zakar
~ boleh digunakan sebagai pelincir
~ boleh digunakan untuk memontokkan dan menegangkan payudara dan punggung

7. LELAKI JUTAWAN - RM65.00 / 60BIJI
~ meningkatkan nafsu syahwat
~ menambahkan tenaga dan menigkatkan kecergasan
~ melawaskan dan mengeluarkan angin
~ meringankan badan
~ amat sesuai bagi lelaki berkerjaya dan berumahtangga

8. MAAJUN ABE GAGOH - RM50.00 / 4BIJI
~ memekatkan dan memperbanyakkan air mani
~ memberi kepuasan maksima
~ amat sesuai untuk mereka yang kurang nafsu dan kencing manis

9. COKLAT LOVE HABIBI - RM48 /80gram
~ buang angin
~ melawaskan membuang air kecil n besar
~ melancarkan peredaran darah
~ menaikkan nafsu syahwat.

10. MEDICATED DEEP HEAT LOTION-(RM 48) / 110ml
~ membantu untuk memecahkan lemak2 berlebihan
~boleh disapu pada bhgn bwh dagu/perut/paha/lengan dan boleh juga digunakan sebagai urutan refleksiologi bagi mengurangkn tekanan pada kaki bagi melancarankan peredaran darah..

11. MAGIC BODY SLIM SOAP-(RM 36) / 100gm
~ digunakan bersama MDHL bagi me neutralkan kembali kulit selepas disapu lotion (hangat) dapat menghilangkan selulit akibat dari renggangan kulit selepas melahirkan..membuang sel2 kulit mati dan juga menghaluskan kulit..terasa licin dan bersih..segala daki2 hilang!!..

Jika korang nak tau details about JSD or nak order, feel free to contact me ya (ieta).

Email: sha_azna@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Line/Viber: 013-684 9870


Oct 5, 2012

Adam dan Hawa vs Nora Elena

Personally, I think Adam n Hawa is the best Malay telemovie I have ever watched. 2 thn lepas most of the ladies gilakan Nora Elena termasuk la yours truly ni. Hehe. Cuma masa tu pemilihan heroin mcm tak sesuai sikit utk watak gadis kampung. But overall, the story was good and the hero himself sgt la romantik. Cair weyh. Hehe.

Now Aaron skali lagi memegang watak hero digandingkan dgn Nadiya as Hawa, telemovie ni sgt la best. Tak caye go and like Adam dan Hawa page, baru 22 episod ditayangkan dah ade more than 70k yg like. Eventhough I didnt subscribe the Mustika HD tapi I akan make sure the next morning I watch the latest episode. Hehe. Zaman IT skrg, u search je. ;) Pemilihan hero dan heroin sgt la kena. Nadiya pun pandai berlakon. She has done her good job! Ok, cite ni ade 80 episodes, which means ade dlm 58 hari lagi ke episod kemuncak. Owh tak sabar2. Hehe.

Hmm now the scenes are more at Makkah and Madinah, I am really touched to see the surroundings. Owh I am sooo looking forward to be ur guest, Ya Rabb! Sesungguhnye aku rinduu!

Picture credit to Google.

Oct 2, 2012

Introducing the 2nd one ;)

Borned on 2nd May 2011, we named him Iman. As of date he's turning 17 months. Time flies really fast! Oh my, he was supposed to get his last pnemuccocal jab two months back. Aduhh malasnye nk bwk pi clinic. Anyway, here's my lil munchkin, suka sgt buat muka comel! Huhu.

I love u munchkin!

Oh btw, anyone yg nak try buat income from FB, feel free to try this out http://rm50.ibct.my/1223 modal is only rm50 je. I am not the one yg suka2 try bisnes cemni, I did some homework dulu then only try. No doubt on this. Daripada fb tu takde dtg untung, boleh la letak SAP ni, boleh la dia generate income utk kita. Promotion will be auto, so we dont have to do any marketing. Unless nak share with anyone which are not in ur fren's list, boleh la promote kt blog. Ok, until then..daa!

Sep 30, 2012

Oh my!

Oh my! It has been sooo long since the last post! How I missed this blog. Huhu. There were so much things happened in the past one year that I need to re-call back. Amir pun dah 4 thn. Oh he has a lil bro too which is now already 16 months! I shall write about it later. As of now, Im welcoming back myself to my one nonly blog. Hihi. Semoga I rajin2 la update later ;)