Mar 7, 2013

Weekend Getaway - Taiping

Baru-baru ni sempat la kami sekeluarga ber'weekend-getaway' di Taiping, Perak..tak sangka not bad jgk situ. Huhu. Actually that was not in our initial plan pun..asalnya nak terus balik ke kg suami di Alor Setar..tiba2 sampai di Taiping terus nak singgah n bermalam kat situ pulak. So bermalam lah kami di Hotel Seri Malaysia, Taiping. Petang sebelum tu sempat la jgk bawa budak2 ni mendayung sampan kat tasik. Yours truly mmg tak reti lah nk mendayung lagi2 kena jage dua askar tu so en.hubby lah kena. Haha. Letih tak hengat!
Kami di Bukit Larut
Malam tu pulak sempat la kami pegi Night Safari. Budak2 ni la excited, yela biasa pi zoo siang. Ok la jgk Safari tu utk budak2. Kalau kita yg dewasa ni rasanya not as expected lah. Hihi. Then the next day (25/2/13) tu kitorang singgah ke Bukit Larut pulak. Naik truck panjat bukit. Si abang relax je activity2 adventurous ni si adik tutup2 mata mungkin takut sikit. Hehe. Best jugak bukit ni, kat atas penuh kabus sejuk mcm kat Cameron..bak kata Amir byk asap! Hehe. 2 jam jgk kami kat atas tu. About 230pm kitorang turun and teruskan perjalanan ke Alor Setar semula.

Kami lagi ;p

No comments:

Post a Comment