Sep 10, 2009

Kuih dan Baju Raya~

At first, I wasn't plan to 'jual kuih raye' in the month of Ramadhan..but it started when i came across a blog looking for the agents to sell their handmade chocolates, I terus sms abah 'abah, mama nak jd ejen kuih raye'..hehe n abah agreed..

So after getting the sample a week before Ramadhan, we didn't immediately start to sell..rase mcm boleh ke tak jual ni..hahah tp belasah je la..I gave mak some of the sample so she can introduce it to her frens while abah bwk juga sample to P2..abah ckp kt mama, mcm susah je nk dpt dlm 20 tempahan..hihi

Mama ckp kt abah, takpe la kite suka2 je jual..dpt blk modal cukup la..ok modal tak byk pun dlm rm200 je..but surprisingly we managed to get orders about more than 150..hahah terus abah bersemangat nk jual..smp smlm ade lg merayu nk order..hihi yesterday was the closing date for tempahan..ok, BRAVO to abah sbb abah yg jual plg byk, mama organizer je..hihi untung kite divide into two ye abah :P~ seronok jgk eh berbisnes ni..

On the other story, mama dah beli baju raye Amir mase cuti Nuzul hr tu!! Thanks to OVO Neubon for selling that cutest set..penat oo carik baju yg berkenan utk anak lelaki serata The Curve tu!! Eventho the two pieces yg kechek tu lagi mahal dr munawwarah blink2 mama, tp takpe la sethn skali kan..hehe Bergaya sakan la anak mama ni di hari raye!

Aktiviti pencarian bj melayu Amir masih berjln..yg dah beli kt nilai tu singkat lah!! hmm..any idea where to find?

No comments:

Post a Comment