Oct 30, 2009

Barney and Friends...

Mama ade 2 org kawan (non-Malays) which their nephews lovee to watch B&F just like Amir..and they said that their nephews know how to pronounce English word anddddd... with the accent! adoii~

Ok, mama suka klu Amir pandai pronounce English words by watching those B&F series but if u come with the accent, alamakk ternganga la mama nnt sayang..huhu! Ok, skrg Amir dah ade 4 cd which 4 cd tu sering bertukar ganti ke udara..hehe tp skrg Amir paling minat yg B&F pergi ke zoo..pegi blk keje dlm kete dok ulang tu je..pantang nmpk those animals, Amir buat gaya menuding jari tunjuk animal tu..hehe ok, of coz la mama yg kena jwb kan.."that's an elephant, tuu squirrel, tu lion n etc"..ade satu ketika mase mule2 beli cd tu and after a while tgk, Amir tetibe nangis mcm kena pukul..selidik punye selidik rupenye Amir sedih tgk squirrel tipu tu jatuh from tembok..hahaha tu tipu2 je la sayang..after a few times tgk (and setiap kali mama kena explain that squirrel tu ok) now Amir dah ok dah bile tgk part tu..hihi!

Ok, mama sgt2 tunggu bile la Amir start nak berckp..word mama n abah yg slalu Amir sebut tu tak dikire sbg boleh bercakap lg la..my target is bile Amir pandai sebut cantik ke, singa ke, elephant ke..tu baru mama sahkan that Amir pandai ckp..hehehe tinggi kan target mama =P~ tp being Amir, anak kesayangan mama ni, Amir takan buat sesuatu unless u betul2 confident..so mama dah tau that Amir takan sebut satu2 word secara setengah suku kate seperti cantikk = tikkk, lion = yernn..heheh klu tetibe secara tak disangka Amir sebut full word di depan mama..konfem mama lompat bintang!

No comments:

Post a Comment