Jan 12, 2010

New Babysitter...

Alhamdulillah, been a week Amir tinggal dgn babysitter baru while mama away to work..Mule2 mama pun risau nak tinggal Amir since u're already recognize people that u're familiar with but alhamdulillah up to this moment Amir dah mula selesa. Mama pun senang hati jgk since the new babysitter's house hanyalah sekangkang kera dari rumah kite..heheh..no more siri 'berdrama swasta' dalam kereta di pagi dan petang setiap hari Isnin-Jumaat..heheh..anyhow, mama still miss the moment Amir temankan mama pergi dan blk dari kerja..ape taknye, been a year plus Amir tinggal kt Ttdi..

Anyway, from the other side, kurang juga la stress mama..dont get me wrong! Bukan mama stress hantar dan jemput Amir but being in this purely IT industry, sometimes mama kena spend lebih masa kt ofis n some more kerja kt PJ yg mmg terkenal dgn jam yg amat, it has been drive me a lil bit crazy when I've to rushing back and fetch u at Ttdi..klu 7 lebih mama jemput Amir, dah tak sedap lah (I can feel that)..enuf said :)

But alhamdulillah..auntie Leha nak jage Amir..actually mase Amir kecik lg dia dah propose nak jage Amir..masa tu dia baru berenti kerja (during our economic down turn) tp mama kesian lak kt Tokma sbb dia dah jage Amir since lepas pantang lg..ok, auntie ni was an ex-manager tau! Harap2 Amir dpt la aura manager tu..hihi~ Pagi2 around 730am auntie dtg jemput Amir..Amir as usual lah merengek tanak ikut auntie tp dalam merengek Amir hulurkan jgk badan Amir for auntie to dukung..hehehe..tactic je eh Amir? Then ptg mase mama jemput, Amir siap nak lepak2 lg..suka la tu ada kakak n abg yg dok layan Amir eh..ada one time mama outstation to PD and only reached home at 830pm, Amir siap dah blk umah (masa tu Abah yg jmpt) n bile mama smp n Amir takde kt umah, abah ckp Amir nangis2 nak ikut kakak blk..hehehe..last2 dlm kul 930pm auntie dtg hantar Amir blk sbb tgk Amir dah mcm penat..hehehe..Alhamdulillah, Amir seronok eh..yela kan auntie suke nak bwk Amir jln2 kan :P~

Hopefully this is the best decision I made for u..nanti bile Amir dah ready nak berkawan kt nursery pulak, mama will signup for u ok..ada dah satu nursery yg mama berkenan kt Damansara.. ;) but at the moment enjoy ur main2 time ok syg? Mama luvs u to bits!

No comments:

Post a Comment